Σελίδες

Αγαπημένες σελίδες

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ιαβέρης συγκλόνισε τη Βουλή: Είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα σε κατοικημένη περιοχή, αεροσκάφος με 20 επιβάτες

πηγή φωτογραφίας: intime

Μέσα σε ένα χρόνο είχαμε 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα.

Κάθε ημέρα έχουμε πέντε νεκρούς, πέντε τετραπληγικούς, 10 παραπληγικούς, 60 τραυματίες, ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος σε υλικές ζημιές.

Είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα σε μια κατοικημένη περιοχή, ένα μικρό αεροσκάφος της αεροπλοΐας με 20 επιβάτες.

Τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες κάτω από 45 χλμ την ώρα. Και τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία, το 60 με 70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, είναι ηλικίας 15 - 29. 

Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία παρουσίασε στην Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας ο Αναστάσιος Μαρκούζος, γνωστός ως Ιαβέρης. Και η κοινή παραδοχή όλων των μελών της ήταν ότι στους ελληνικούς δρόμους γίνεται καθημερινά μια γενοκτονία.

Αιτία;

Οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα, όπως εξήγησε ο Ιαβέρης. Και αυτά μας κατατάσσουν στην 28η και τελευταία θέση στην ΕΕ. «Τον καρκίνο του δρόμου στη χώρα μας τον αντιμετωπίζουμε με παυσίπονο αντί χειρουργείου», είπε και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι, ενώ σε όλες τις χώρες έχουν μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα από 20% - 99,5%, όπως η Σουηδία, στην Ελλάδα είχαμε αύξηση ως και 60%.

«Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο, όταν μπαίνει ένα βλήμα» είπε χαρακτηριστικά ο Ιαβέρης και εξήγησε: «Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα που πέρασε και δύο πολέμους, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι, δηλαδή τα θύματα ήταν τετραπλάσια, ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι».

Ο Ιαβέρης, έθεσε και μια άλλη σημαντική παράμετρο, την οικονομική καθώς όπως είπε, «το 40% του κόστους στην υγεία, είναι από τροχαία». «Τα τροχαία ατυχήματα κοστίζουν 12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Στα 50 χρόνια σημαίνει 600 δισ. ευρώ πεταμένα ματωμένα, στην άσφαλτο. Και μετά λέμε πώς να εξοικονομήσουμε λεφτά και βάζουμε ισοδύναμα, όταν όλα αυτά τα χρήματα πετιούνται άδικα στο δρόμο», επεσήμανε ο Ιαβέρης.

Ο γνωστός αυτοκινητιστής ήταν αποκαλυπτικός, σε ότι αφορά την εγκληματική άγνοια που επιδεικνύουν οι γονείς, απέναντι στα παιδιά τους. «Ένας γονιός που οδηγεί με πάνω από 10 χλμ την ώρα το αυτοκίνητο και αφήνει το παιδί του να κάθεται στη μέση των πίσω καθισμάτων και δεν το δένει κανονικά στο παιδικό κάθισμα είναι σαν το προορίζει για αναπηρικό καροτσάκι που θα το σπρώχνει σε όλη του τη ζωή, αν συμβεί ένα βίαιο φρενάρισμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μίλησε, όμως, και για γενικότερη άγνοια που υπάρχει στη κοινή γνώμη, σε ότι αφορά την σημασία που έχει η ασφαλής οδήγηση, επικαλούμενος το εξής παράδειγμα: «Ρωτήσανε σε ένα τηλεπαιχνίδι 100 ανθρώπους για ποιο επάγγελμα χρειάζεται μικρότερη προσοχή και η πιο δημοφιλής απάντηση με ποσοστό 80% ήταν ο επαγγελματίας οδηγός. Δηλαδή, ο οδηγός του σχολικού που μεταφέρει τα παιδιά μας», ανέφερε. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απόπειρα φόνου, είναι απόπειρα αυτοκτονίας».

Ο Ιαβέρης, υπογράμμισε ακόμα, ότι, μόνο αν αναληφθεί πρωτοβουλία σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, μπορεί το εθνικό αυτό πρόβλημα να πάρει σοβαρές διαστάσεις. «Για να σταματήσει το έγκλημα και η γενοκτονία που συντελείται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους, πρέπει η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας να πάει στο Μαξίμου και να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να το πάρει πάνω του γιατί είναι μέγα εθνικό και πολιτικό ζήτημα», τόνισε και η πρόταση του αυτή έδειξε να έχει θετική αποδοχή από την Επιτροπή.

Κλείνοντας ο Ιαβέρης την ενημέρωση του, έδωσε μια συμβουλή σε όλους τους οδηγούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η λύση του προβλήματος είναι η αυτοεκτίμηση. Καθένας, πρέπει να ξέρει πόσο ανεκτίμητος και λατρεμένος είναι, και πόσο θα λείψει από τα παιδιά ή τους γονείς του, αν εμπλακεί σε μια ανόητη σύγκρουση, επειδή τα μυαλό του είναι στα κάγκελα. Αν θέλουμε άμεσα να μειώσουμε το οδικό έγκλημα, κάθε πρωί ας κοντοσταθούμε και ας σκεφτούμε πόσες αγκαλιές μας περιμένουν το απόγευμα».

'' Ιαβέρης '': Τα ''Άθλια'' πρότυπα των παιδιών !
'' Ιαβέρης '': Τα ''Άθλια'' πρότυπα των παιδιών !Οικογένεια (παιδεία) - Σχολείο - ΜΜΕ - Πολιτικοί κλπ κλπ
Δημοσιεύτηκε από ΙΑΒΕΡΗΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥΙΖΟΣ) fans club στις Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016


'' Ιαβέρης '': Αλλάζει η Ζωή μας...
'' Ιαβέρης '': Αλλάζει η Ζωή μας...
Δημοσιεύτηκε από ΙΑΒΕΡΗΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥΙΖΟΣ) fans club στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

 news247.gr

6 σχόλια:

 1. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί Έλληνες οδηγούν πολύ νευρικά και τελείως ανεύθυνα.Δυστυχώς είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της νεοελληνικής κουλτούρας να οδηγούμε σαν απολίτιστοι και αδιαφορώντας για τον συνάνθρωπό μας.
  Θέλει τεράστια προσπάθεια από όλους μας για να αλλάξει αυτή η χαζή και θανατηφόρα νοοτροπία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η παραβατικότητα γίνεται συνήθεια και ξεκινάει από τα απλά. Από το "πάτημα" της διαγράμμισης στα φανάρια, από την ένταση τής μουσικής μέσα στο αυτοκίνητο, από τη χρήση τού Κινητού οδηγώντας και από το "κράτημα" τού μωρού στην αγκαλιά της άμυαλης μαμάς που κάθεται στη θέση τού συνοδηγού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ19 Φεβρουαρίου 2016 - 11:25 π.μ.

  Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απόπειρα φόνου, είναι απόπειρα αυτοκτονίας».
  ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΑΜΕΛΕΙΑΣ.
  ΤΟ ΑΤΟΜΟ (ΦΟΝΙΑΣ) ΠΟΥ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ .ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 4. Ένα ελάχιστο για τα θύματα στους δρόμους από το Αρχείο StudioVGgr. Ελεύθερος Ρεπόρτερ Αν.ΑττικήςVG
  StudioVGgr. Όχι άλλα θύματα στους δρόμους !
  https://youtu.be/nUnFfdzQOVc

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό που συμβαίνει καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους είναι μία παράνοια. Πρέπει να κάνεις το σταυρό σου και να προσεύχεσαι μην σου τύχει κάποιος τρελός - προκλητικός - ηλίθιος οδηγός που δυστυχώς αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ (ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ). ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 'Η ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΟΜΟΥ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ!!! ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΕΣ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡ ΜΠΡΙΖ.....
  ΜΕ ΕΠΗΡΡΕΑΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!! ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 12!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....