Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Ένας πιτσιρικάς της Κ.Κ.Κ. παίζει με έναν μαύρο Αστυνομικό και δίνει μαθήματα κατά του ρατσισμού


Ένας αφροαμερικάνος Αστυνομικός προστατεύει το δικαίωμα των λευκών να διαμαρτύρονται εναντίον του. Όμως ένας νεαρός λευκός δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης. 

Πλησιάζει τον μαύρο Αστυνομικό και άθελά του αποδεικνύει ότι ρατσιστής δεν γεννιέται κανείς. 

Η Κου Κλουξ Κλαν είχε διοργανώσει συγκέντρωση στην περιοχη Γκέινσβιλ της Τζόρτζια, όπου επεδίωκαν να επεκτείνουν τη δράση της οργάνωσης. 
Τη συγκέντρωση κάλυπτε ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας, Τοντ Ρόμπερτσον. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όλα κυλούσαν ήρεμα.
 Υπήρχαν 66 μέλη της οργάνωσης και περίπου οι τριπλάσιοι αστυνομικοί, που είχαν περικυκλώσει τον χώρο. Αρκετά μακριά, υπήρχαν περίπου 100 άτομα, που διαμαρτύρονταν εναντίον της ΚΚΚ. 

Ο Ρόμπερτσον έτυχε να παρατηρήσει μία μητέρα με δύο μικρά αγόρια. Ήταν όλοι ντυμένοι με την άσπρη στολή και τα άσπρα κωνικά καπέλα. Στα μικρά αγοράκια, η στολή φάνταζε σχεδόν χαριτωμένη. Ένας απ’ τους μπόμπιρες πλησίασε έναν απ’ τους Αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη συγκέντρωση. Ο Αστυνομικός της φωτογραφίας, ονόματι Άλεν Κάμπελ, είπε για το περιστατικό:

"Δεν τον είδα καν τον μικρό. Απλά κοίταξα κάτω επειδή ένιωσα κάτι να ακουμπάει την ασπίδα μου. Κι όταν κοίταξα, είδα ένα μικρό παιδάκι με τη στολή της Κλαν. Είδε τον αντικατοπτρισμό του στην ασπίδα και σχεδίαζε το περίγραμμά του. Το παιδί δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε τριγύρω του. Ήταν εκεί απλά επειδή η μαμά και ο μπαμπάς του τον έφεραν μαζί τους". 


mixanitouxronou.gr

1 σχόλιο:

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails