Σελίδες

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

"Για όποιον δεν τον νοιάζει για τους αστυνομικούς" / πραγματικό περιστατικό


Πριν από λίγους μήνες , ήρθε μία κοπέλα στο Τμήμα που υπηρετούσα και έψαχνε να με βρει γιατί λέει την είχα βοηθήσει πριν από ενάμιση χρόνο... Δεν ήμουν εκεί όταν πρωτοήρθε να με ψάξει, μα μου το μεταφέραν οι παρόντες συνάδελφοι και ομολογώ πως είπα από μέσα μου, ποια θα'ναι τώρα αυτή που με ψάχνει μετά από ενάμιση χρόνο, τι τρέλα θα κουβαλάει και να πω την αλήθεια, το μυαλό μου πήγε στο κακό, ότι την είχα γράψει ή κάτι τετοιο..


Τελικά ένα βράδυ, αφού συνέχισε να έρχεται και να με ψάχνει, με βρήκα. Εγώ ούτε που τη θυμόμουν και μου περιέγραψε το περιστατικό, το οποίο αμυδρά τελικά το θυμήθηκα... Δεν είχα κάνει κάτι το ιδιαίτερο , απλά την είχαμε πετύχει στο δρόμο και την είχα ηρεμήσει και συμβουλέψει ενώ βρισκόταν σε μια δύσκολη ψυχολογικά στιγμή και ενώ πηγαίναμε σε ένα ατύχημα εκείνη την ώρα και δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας..

Τέλος πάντων, με ευχαρίστησε (?!) και μου έκανε δώρο μια εικόνα της Παναγίας, κάτι που παρόλο κατηγορηματικά δε δεχόμουν επέμενε και με συγκίνησε απίστευτα...

Αυτή η κοπέλα και ο παρακάτω ο κύριος, είναι ο λόγος που θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας ακόμα και να φτάσουν το μισθό μας στα 100 Ευρώ...

Αναδημοσιεύω από το tromaktiko:

<<Δεν είμαι αστυνομικός. Δεν έχω κανένα συγγενή ή φίλο αστυνομικό. Όμως ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ να είναι ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ. Δε λέω να είναι πλούσιος. Αλλά τουλάχιστον αυτός που βγαίνει έξω στο δρόμο και κινδυνεύει να μη γυρίσει πίσω στο σπίτι του και στην οικογένειά του αρτιμελής ή και καθόλου, για να προστατεύσει όλους εμάς από τα καθάρματα της κοινωνίας, πρέπει να πληρώνεται γι' αυτό. Δεν πρέπει να σκέφτεται: σιγά μην πάω να βάλω το κεφάλι μου στη λαιμητόμο για 750 ευρώ. Πρέπει να ξέρει ότι και αν πάθει κάτι η Πολιτεία θα του παρασταθεί, σε αυτόν και στα παιδιά του. Αυτό που ακούμε είναι ότι αν τραυματιστούν τους κόβουν και το επίδομα, επειδή λέει δεν περιπολούν έξω.

Εγώ θέλω αυτοί που κυνηγούν τους εμπόρους ναρκωτικών, για να είναι το παιδί μου σε μια πιο καθαρή κοινωνία, αυτοί που κυνηγούν τους κλέφτες, που μπαίνουν μέσα στα σπίτια μας και ρημάζουν ό,τι έχουμε φτιάξει με πολύ κόπο, αυτοί που κυνηγούν αυτούς που για 20 ευρώ μπορούν να σε ξεκοιλιάσουν, κλπ, να έχουν την υποστήριξή μας κι όχι να τους λέμε: καλά να πάθεις, μπάτσος είσαι, εσύ το διάλεξες. Αυτούς τους αστυνομικούς τους θέλω περήφανους. Γιατί αυτούς τους αστυνομικούς ίσως να τους χρειαστούμε (χτύπα ξύλο) όλοι. Και όταν θα έρθει η ώρα δεν τον θέλω "κότα" που θα ψάχνει μέρος να κρυφτεί. Τον θέλω αναδρανιστό να κηνηγά και να συλλαμβάνει το "πλην" της κοινωνίας.  >>



9 σχόλια:

  1. Οταν θα παψει ο μπατσος να ειναι υποχειριο και κατασταλτικος μηχανισμος της εκαστοτε κυβερνησης, οταν θα παψει να χτυπα με ζηλο τους εργατες απεργους, τα πρεζακια, τις πουτανες, οταν θα συλλαμβανει κλεφτες επιχειρηματιες, εμπορους πρεζας και σωματεμπορους, οταν θα παψει να γραφει ξεκρανωτα παπια και αρχισει να φυλακιζει μεθυσμενους οδηγους...τοτε και ονον τοτε θα γινει ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νοοτροπίες τύπου "δεν πειράζει που δε φοράω κράνος , τράβα να πιάσεις κανα κλέφτη, δεν πειράζει που χτίζω αυθαίρετο τράβα να πιάσεις καναν έμπορο ναρκωτικών" και τύπου "εγώ είμαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης , τράβα πιάσε τους μεγάλους πρώτα και μετά εμένα που βγάζω μεροκάματο".
    "Πρώτα αυτούς που μιλάνε στο κινητό και μετά εμένα που δε φοράω ζώνη, πρώτα αυτούς που περνάνε με κόκκινα και μετά εμένα που μιλάω στο κινητό , πρώτα αυτούς που τρέχουν με διακόσια και μετά εμένα που έλεγξα και μετά πέρασα το κόκκινο , πρώτα τα μεγάλα σουπερ μάρκετ και μετά εμένα που είμαι απλός μικροπωλητής και δεν έχω άδεια ή ταμειακή..."
    Ή είσαι νόμιμος και σωστός ή όχι. Ή προσπαθείς κι εσύ να βάλεις το λιθαράκι σου για το καλύτερο όλων ή απλά μιζεριάζεις και σου φταίνε όλοι εκτός από σένα.
    Όταν θα πάψετε να σκέφτεστε σαν κακομαθημένα , παραχαϊδεμένα 10χρονα παιδάκια και αρχίσετε να εμπιστεύεστε την Ελληνική Αστυνομία και την αποστολή της , τότε θα αποκτήσετε ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ. Μέχρι τότε θα'χετε τους μπάτσους που σας αξίζουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και τράβα να δεις τώρα αυτό (και τα άλλα 2 σχετικά) γιατί είμαι πολύ θυμωμένος....

    http://www.megatv.com/article.asp?catid=14693#toppage

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν 2-3 χρόνια κάποιος έκλεψε το κινητό της φίλης και συνμπλόγκερ Pompeia. Ο αστυνομικός του τμήματος (κέντρο, ήξερε ότι δε θα έβγαινε άκρη) μπορεί να μην της έδωσε το κινητό της πίσω, αλλά κατάφερε να την κάνει να νιώσει ελπίδα και να αισθανθεί λίγο καλύτερα. Ο τύπος ήταν από τους undercover, πανέξυπνος και με διάθεση να βοηθήσει. Η Pompeia πίνει νερό στο όνομά του. Κι εμένα αυτό μου δείχνει ότι ναι, υπάρχει η αστυνομία του μαντρόσκυλου που κάνει καμάκι έξω από την κλούβα και βγάζει ακτινογραφία τις περαστικές, αλλά υπάρχει και η άλλη αστυνομία, των έξυπνων και σωστών. Εγώ αυτή την αστυνομία τη θέλω. Απλά τη θέλω πιο ενεργή. Και σαφώς καλοπληρωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πω κι εγώ "τα δικά μου": η εμπειρία μου από μια υπόθεση μου στο Α.Τ. Πλ. Συντάγματος ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστη. Πραγματική έκπληξη για μένα. Δεν θα αναλωθώ σε "μπράβο" ή σε άλλα. Πολλές φορές μιλάμε όντες απ'έξω από τον χορό, ή ταυτίζοντας τους Αστυνομικούς μόνο με τα ΜΑΤ. Ωστόσο, scepticusbatsicus, θα σου αντιστρέψω το σχόλιο σου περί "κακομαθημένων" και το "ή είσαι νόμιμος και σωστός, ή όχι": το ίδιο ισχύει και για τους Αστυνομικούς. Ή θα γράφουν και τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έξω από το Μέγαρο Μουσικής, ή δεν θα γράφουν κανέναν. Ένα παράδειγμα έφερα μόνο...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ προσωπικά έχω πάρει το 100 για παράνομες σταθμεύσεις έξω από το Μέγαρο Μουσικής, διερχόμενος με το Ι.Χ. μου και δεν έχει έρθει κανένας. Το ίδιο έχω κάνει και με το "Μεγάλη Βρετάνια". Δεν ξέρω γιατί και πολύ θα'θελα να το μάθω.
    Ας κρατήσουμε το "ή προσπαθείς κι εσύ να βάλεις το λιθαράκι σου για το καλύτερο όλων ή απλά μιζεριάζεις και σου φταίνε όλοι εκτός από σένα" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τους αστυνομικους τους αξηζει να ειναι καλοπληρωμενοι γιατι περα οτι μπορουν να παρεχουν στους ανθρωπους τους τα προστοζην ταυτοχρονως τους βαζουν καπιοι αντε να μην πω να πληρωνουν τα αλεξησφαιρα.οπλα μεχρι κ την γραφικη υλη των γραφειων τους.Ολα αυτα που τραβανε κ αισθανωνται δεν μπορουν να δωθουν σε χρημα ιδιως οσο τους αξηζει...αλλα το και καλα ανθρωπινο ειδος ειναι συμβολο αχαριστιας κ εγωισμου.κρινει παντα τους σκαρτους κ την καταχρηση εξουσιας μενωντας κοτες μπροστα στα πραγματικα σκαρτα αποβρασματα συναδεφους κ καταληγουν χωρις να βουτανε την γλωσσα στον εγκεφαλο κ πρατουν μια απο τα ιδια...ειναι ρατσιτσες.βριζουν.χτυπανε κ ασφηβητουν.κακομαθημενα κολοπαιδα που νομιζουν οτι τον εχουν υψηλο αμανε κ οτι κατι ειναι..οι σκαρτοι παντα θα υπαρχουν αλλα παντα θα υπαρχουν κ καλοι..ειναι 2 τυπων λυκων..ο λευκος λυκος που συμβολιζει τον καλο αστυνομικο που ειναι συμβολο προστασιας.αγαπης.συνεργασιας.ανθρωπιας,καλοσυνης και οχι μονο κ ο μαυρος λυκος που ειναι συμβολο κακιας.ηλιθιοτητας.ρατσισμου,ασφηβητησης.αχαριστιας,μισους,εγωισμου και οχι μονο..αυτος που θα κυριαρχησει ειναι αυτος που εσυ σαν πολιτης θα θρεψεις περισσοτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails