Σελίδες

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

" Ο Μουσολίνι τον παρουσίασε ως πρότυπο ανδρισμού. Εκείνος (/εκείνη ?!) είναι η πρώτη δηλωμένη τραβεστί της Ιταλίας "

Aνακάλυψα μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα , την www.24grammata.com , που φιλοξενεί ένα "ηλεκτρονικό περιοδικό για τη γλώσσα την ιστορία και τον πολιτισμό . Διάβασα μερικά φοβερά άρθρα και αποφάσισα να αναδημοσιεύσω μερικά , με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου την οποία θα γιορτάσουμε αύριο . Ας ξεκινήσουμε με κάτι "ελαφρύ" , για να σας κεντρίσω και το ενδιαφέρον !  :)

Ο Μουσολίνι τον παρουσίασε ως πρότυπο ανδρισμού. Εκείνος/η είναι η πρώτη δηλωμένη τραβεστί της Ιταλίας 

24grammata.com/ ασήμαντα πράγματα γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος

 Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 ο Benito – παραλλαγή του Benedetto – Mussolini βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του και ήταν ασυγκράτητος …στις αερολογίες. Μια μέρα λοιπόν, σε μια φασιστική εκδήλωση πήρε αγκαλιά του το βρέφος Τζοακίνο Στογιάνο, τον εγγονό του Achille Starace (γενικός γραμματέας του φασιστικού κόμματος).Tότε, το βρέφος, Τζιοακίνο Στογιάνο (Gioacchino Stojano), είτε από τη χαρά του, είτε από το φόβο του, είτε γιατί έτσι του ήρθε κατούρησε από πάνω μέχρι κάτω τον Ντούτσε.
 Ο φαφλατάς Μουσολίνι “για να σπάσει τον πάγο” δίχως να τα χάσει σηκώνει το βρέφος μπροστά στο πλήθος και αρχίζει τις γνωστές του μπαρούφες ότι δήθεν τέτοια παιδιά είναι το μέλλον της Ιταλίας, “χαρακτηριστικό δείγμα ανδρισμού”, έτοιμοι να κατουρήσουν τον κόσμο όλο. Το κορόιδο, ο Μουσολίνι, για άλλη μια φορά “έπεσε μέσα στις προβλέψεις του” και η ίδια η ζωή ανέτρεψε τα μεγάλα λόγια των μικρών ανδρών.
  Ο Στογιάνο, από τη δεκαετία του 1950 είναι ο πρώτος δηλωμένος τρανσέξουαλ στη γειτονική Ιταλία. Στη δεκαετία του 1980 θα υποστεί χειρουργική επέμβαση στην Καζαμπλάνκα και θα αλλάξει φύλο και ταυτότητα: δηλώνεται επίσημα στα δημοτολόγια ως Maria Gioacchina Stojano. H Giocchina, πλέον, στην Ιταλία ήταν γνωστή πορνοστάρ του παρελθόντος που ξεσήκωνε τα Ιταλικά ΜΜΕ και δημιουργούσε μονίμως σκάνδαλα, είτε επειδή ήταν ο/η πρώτος/η διδάξας/ασα, είτε επειδή προερχόταν από μια αυστηρή και γνωστή αστική οικογένεια. Σήμερα η ογδοντάχρονη, πλέον, Gioacchina είναι άνθρωπος της εκκλησίας και όπως συνηθίζουν οι πρώην πόρνες, έχει αφιερώσει τη ζωή της για να “σώσει” τη νεολαία και να την επαναφέρει στο δρόμο του Κυρίου

πηγή:
το περιστατικό με το Μουσολίνι αναφέρει ο/η Στογιάνο στο Ιταλικό περιοδικό Storia, τ.46, Αύγουστος 2010, σελ. 52.

2 σχόλια:

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails