Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

"ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ : ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ"

"Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις Υπηρεσίες Τροχαίας των μεγάλων αστικών κέντρων και εκτελούν υπηρεσία είτε ως ρυθμιστές της κυκλοφορίας , είτε ως συνεργεία ελέγχου τροχαίων παραβάσεων, είτε ως οδηγοί δικύκλων, περιπολικών, γερανών η πληρώματα είναι αναγκασμένοι να εκτελούν την καθημερινή τους υπηρεσία εκτεθειμένοι στους ατμοσφαιρικούς ρύπους, τα μικροσωματίδια  που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα , τον θόρυβο.
Συνήθως τα μικροσωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα αποτελούν ένα μίγμα που 

 περιέχει ιχνοστοιχεία, κάδμιο, χαλκό, μόλυβδο, νικέλιο,  ψευδάργυρο, αμίαντο, νιτρικά άλατα, αρωματικούς υδρογονάνθρακες, θειούχες και αζωτούχες ενώσεις κτλ.


Η καθημερινή έκθεση δημιουργεί  εναπόθεση όλων των παραπάνω σωματιδίων σκόνης στο αναπνευστικό σύστημα και ειδικότερα στις πνευμονικές κυψελίδες προκαλούν διάφορες βλάβες στην ανθρώπινη υγεία όπως: οξέα   αλλεργικά και ασθματικά επεισόδια, και διάφορες καρδιολογικές διαταραχές (ισχαιμικά επεισόδια).

Η χρόνια έκθεση σχετίζεται άμεσα με την εκδήλωση χρονιών αναπνευστικών ασθενειών όπως η χρόνια βρογχίτιδα, το βρογχικό άσθμα και μερικές φορές στην εκδήλωση διαφόρων μορφών καρκίνου και καρδιοαγγειακών νοσημάτων .

Πρέπει λοιπόν απαραιτήτως οι συνάδελφοι της Τροχαίας σε τακτά χρονικά διαστήματα να κάνουν τον προβλεπόμενο από το Π.Δ 45/2008 προληπτικό ιατρικό έλεγχο με ευθύνη της υπηρεσίας τους .

Η Α.Σ.Π.Α θα παρακολουθεί το θέμα και αν δεν γίνει κάτι , τότε θα αναλάβει πιο δραστικές πρωτοβουλίες.
Για μας τα ζητήματα της  «ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» των συναδέλφων παραλείψεις δεν συγχωρούνται.   
Α.Σ.Π.Α"
http://aspapolice.blogspot.com/

Για δείτε τώρα έναν Τροχονόμο στις Η.Π.Α. και πείτε μου αν δεν είναι ανθυγιεινό επάγγελμα ο Τροχονόμος. Κούραση , καυσαέριο , ένταση , ορθοστασία , χορός...  Χορός?!

2 σχόλια:

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails