Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η ζωγραφιά που έδωσε στους Αστυνομικούς ένας μικρός πρόσφυγας και συγκλόνισε τους Γερμανούς

Ένα μικρό αγόρι από τη Συρία, συγκλόνισε τη Γερμανία ζωγραφίζοντας τις δύο όψεις της μικρής και ταλαιπωρημένης ως τώρα ζωής του. Ο μικρός φιλοξενήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Βαυαρίας όπου έφτασε με τους συγγενείς του και άλλους πρόσφυγες.  

Εκεί, μόλις φτάσουν τα προσφυγόπουλα, οι Γερμανοί αστυνομικοί τους δίνουν χαρτί και μπογιές για να κάνουν την παραμονή τους πιο ευχάριστη μέχρι να γίνει η καταγραφή τους. Τις ζωγραφιές τις κρατάνε οι αστυνομικοί και τις κρεμάνε στους τοίχους.

Το παιδί, σύμφωνα με τον Fabian Hüppe, εκπρόσωπο της αστυνομίας στη Βαυαρία, ζωγράφισε κατά τη διάρκεια της παραμονής του τις δύο όψεις της ζωής που ως τώρα έχει γνωρίσει: Τη φρίκη και την ελπίδα. Από τη μία πλευρά την ωμή κατάσταση στη χώρα του, την καταστροφή, το αίμα και το θάνατο και από την άλλη τη νέα ήρεμη ζωή που τον περιμένει στη Γερμανία.

Το παιδί άφησε εκεί τη ζωγραφιά του όταν αναχώρησε και παραμένει άγνωστο, όμως αυτός που την βρήκε αναγνώρισε αμέσως την αξία της. «Αυτή η ζωγραφιά μας έχει συγκλονίσει όλους μας», παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Βαυαρία . "Έτσι αποφασίσαμε να τη διαδώσουμε. Πολλοί συνάδελφοι αποδέχονται τα σχέδια ως μια συναισθηματική μνήμη, αλλά το σχέδιο αυτό αποτελεί μια εξαίρεση ", είπε.

Δείτε τη συγκλονιστική ζωγραφιά:
πηγή: lifo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails