Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Λιμενικοί γονάτισαν Τούρκο δουλέμπορο μπροστά στα άψυχα κορμιά 3 προσφυγόπουλων (ΒΙΝΤΕΟ)


Ως κατηγορούμενος για τριπλή ανθρωποκτονία παραπέμπεται στον εισαγγελέα Σάμου ο Τούρκος οδηγός λέμβου που μετέφερε πρόσφυγες και ανατράπηκε στο βράδυ της περασμένης Πέμπτης, με αποτέλεσμα να πνιγούν 3 παιδιά. 
Ο 20χρονος Ak Oskart τελεί υπό κράτηση και αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, παράνομη διακίνηση μεταναστών και πρόκληση ναυαγίου. Η βάρκα που οδηγούσε μετέφερε 12 άντρες, 5 γυναίκες και 6 παιδιά. Η σύλληψή του ακολούθησε την προσπάθεια διάσωσης από την οργάνωση MOAS, την οποία κατέγραψε η κάμερα του καναλιού Sky News. 


Σε άλλες εικόνες, από το κατάστρωμα του πλοίου που μετέφερε τους επιζώντες στη Σάμο, Λιμενικοί αναγκάζουν τον Ak Oskart να γονατίσει και να κοιτάξει τα πτώματα των 3 παιδιών, ενός 4χρονου κοριτσιού και 2 αγοριών 2 ετών. Ύστερα από λίγο, ο διακινητής κοιτάζει κάτω, μην μπορώντας να αντικρίσει άλλο τα νεκρά παιδιά. Όταν όμως βλέπει έναν πατέρα να αναγνωρίζει μεταξύ των πτωμάτων το δικό του παιδί, ο Oskart καταρρέει. 
 
Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως ταξίδευε στην Ελλάδα για να βρει δουλειά, πως δεν πληρώθηκε για να μεταφέρει τους πρόσφυγες, αλλά τον έπεισαν να το κάνει 4 άλλοι Τούρκοι, παραδέχτηκε ωστόσο πως πρώτη φορά οδηγούσε βάρκα στη ζωή του.

Ο John Hamilton, μέλος της οργάνωσης MOAS και πρώην αξιωματικός του πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας, ανέφερε στο Sky News πως την ώρα του ναυαγίου επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι και χαρακτήρισε ανοησία την ενέργεια του κατηγορουμένου, ιδίως εφόσον δεν γνώριζε καλά την περιοχή. 
«Ίσως του έδωσαν καλά λεφτά για να κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά για μένα είναι ντροπή που πλοήγησε αυτή τη βάρκα χωρίς να έχει εμπειρία και μάλιστα νύχτα σε αυτά τα νερά» πρόσθεσε ο Hamilton.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το κανάλι Sky News: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails