Σελίδες

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

To Βιετνάμ αποσύρει τους "κοντούς" και τους "χοντρούς" τροχονόμους από τους δρόμους


To Βιετνάμ αποσύρει τους κοντούς και τους χοντρούς τροχονόμους από τους δρόμους. Όσοι τροχονόμοι είναι κοντοί ή παχύσαρκοι, θα αποσυρθούν από τους δρόμους της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, Ανόι.

Η απόφαση στοχεύει να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της αστυνομίας, η οποία έχει πληγεί από εκατοντάδες σκάνδαλα διαφθοράς. Οι μικρόσωμοι τροχονόμοι, ή όσοι έχουν πολύ μεγάλη κοιλιά, θα αποσυρθούν από τους δρόμους και θα μεταφερθούν σε γραφεία, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τον κόσμο” δήλωσε ο Col Dao Vinh Tang, αρχηγός της Τροχαίας του Ανόι. Ειδικά οι υπέρβαροι αστυνομικοί θα ενταχθούν σε πρόγραμμα φυσικής άσκησης, προκειμένου να χάσουν κάποια κιλά. Όσοι αστυνομικοί αντικαταστήσουν τους παλιούς, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τον επίσημο κώδικα συμπεριφοράς, ώστε να τους υπενθυμίζει πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται κατά την επαφή τους με τους πολίτες.

Η κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, είναι τόσο αυξημένη, που συχνά επικρατεί το χάος. Οι τροχονόμοι πολλές φορές, εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς ή υπέρβασης καθήκοντος. Το 2011, απαγορεύθηκε στους αστυνομικούς να φορούν γυαλιά ηλίου, εν ώρα υπηρεσίας, όπως επίσης να στήνουν «ενέδρες», κρυμμένοι πίσω από δέντρα για να αιφνιδιάζουν τους οδηγούς. Τα περισσότερα κρούσματα διαφθοράς, που ανέδειξε έρευνα στη χώρα, σημειώθηκαν στην αστυνομία και πιο συγκεκριμένα στην τροχαία. 

Τον Ιανουάριο, ειδικά εκπαιδευμένες γυναίκες της τροχαίας, τέθηκαν σε υπηρεσία, σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, ώστε να αυξηθούν τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας της Υπηρεσίας. Όμως δεν είναι μόνο το Βιετνάμ που ταλαιπωρείται απο φαινόμενα διαδεδομένης διαφθοράς, μέσα στα σώματα ασφαλείας. Πολλές Ασιατικές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

globalomen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails