Σελίδες

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χτίσε κι εσύ ένα αυθαίρετο, μπορείς!

Θα σας αποκαλύψω σήμερα τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτήσετε εύκολα, νόμιμα και σχεδόν δωρεάν εξοχική κατοικία.

Επιλέγετε τόπο και ψάχνετε για ερημικό σημείο. Ανοίγετε μερικές τρύπες και φυτεύετε ελιές. Πηγαίνετε στη ΔΕΗ, λέτε ότι έχετε γεώτρηση και θέλετε ρεύμα για να ποτίζετε τις ελιές. (Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε δώσει οδηγίες για την καταπάτηση γης, οπότε αν έχετε κενά, ανατρέξτε στο αρχείο της εφημερίδας). Ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης γενικώς θα βοηθήσει. Πάμε παρακάτω. Διαλέξτε άγιο της αρεσκείας σας. Αγοράστε από κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών μερικές εικόνες. Δεν χρειάζεται επένδυση, κάνουν δουλειά και τα πλαστικά κάδρα. Αν σας πιάσει ευλάβεια, πάρτε κι ένα μανουάλι. Χτίστε στις θέσεις των ελαιόδεντρων ένα ξωκλήσι. Μικρό. Τρία επί τρία. Καμπανούλα απέξω. Ετοιμο το αυθαίρετο.

Προς Θεού, δεν θα προτείναμε ποτέ να κοιμόσαστε στρωματσάδα μέσα στο ξωκλήσι. Δίπλα θα αναγείρετε το πανηγυρόσπιτο, δηλαδή την αίθουσα όπου κάθονται οι καλεσμένοι για το πανηγύρι του αγίου. Βάλτε και τζακούζι – η πίστη θέλει πολυτέλεια. Πρέπει όμως να βιαστείτε γιατί η νομιμοποίηση του ναΐσκου είναι φτηνή ως τον Δεκέμβριο. Για τη χαρτούρα: «Αρκεί η υποβολή αίτησης, τοπογραφικού διαγράμματος και τεχνικής έκθεσης μηχανικού».

Για όσους τυχόν δεν το άκουσαν, η κυβέρνηση προσφέρει νέο γύρο νομιμοποιήσεων. Ξεχάστε τις «τακτοποιήσεις» Σουφλιά και όλα τα υπόλοιπα χαριστικά που έχουν προκύψει από την εποχή του «Αν το δηλώσεις, μπορείς να το σώσεις» (ξέρετε, από εκείνον που έσωσε τη χώρα στις αρχές της δεκαετίας του ΄80). Η νέα υπερπροσφορά προβλέπει 100 ευρώ το μήνα για 100 μήνες. Δέκα χιλιαρικάκια και το αυθαίρετο παύει να είναι αυθαίρετο. Η τιμή ισχύει για όσους σπεύσουν ως τον Δεκέμβριο. Μετά αλλάζει.

Δεν ξέρουμε όμως τι θα αποφανθούν οι ανώτατοι δικαστές που δημιουργούν διαρκώς προβλήματα σε κάθε γενναιόδωρη πρωτοβουλία. Μπορεί να πουν ότι η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική κι άντε ο αυθαιρετούχος να πάει να ζητήσει πίσω τα κατοστάρικα που θα έχει καταβάλει.

Με την ίδια τρυφερότητα φέρεται το υπουργείο Περιβάλλοντος σε όσους έκαναν «μικρές παραβάσεις». Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή ο γείτονάς σας, εκείνος που έχτισε πέργκολα στην ταράτσα και σας κρύβει τη θέα της Ακρόπολης, με 500 ευρώ ξεμπερδεύει. Το αυτό ισχύει για παράνομες μάντρες, για εξώστες, για γκαράζ, φυσικά και για το μπάρμπεκιου που στέλνει στους διπλανούς μυρωδιά από παϊδάκια. Με 500 ευρώ το κράτος συγχωρεί.

Ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει για τις λεγόμενες «μεσαίες παραβάσεις». Δηλαδή με ένα μικροποσό αναστέλλεται η διάθεση των ελεγκτικών Αρχών να βάλουν μια τάξη στην αυθαίρετη δόμηση. Το γενικό συμπέρασμα: η κυβέρνηση ενθαρρύνει την αυθαιρεσία και υποτιμά όσους σέβονται τη νομιμότητα. Καθένας κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να πληρώσει κάτι για την παράβαση. Θα πείτε, πάντα αυτό δεν έκαναν οι κυβερνήσεις; Ναι, απλώς τώρα το κάνουν με πολύ μεγάλη φτήνια.

Κέζα Λώρη
tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails