Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Το παγκάκι

Ένας ταγματάρχης αναλαμβάνει νέος διοικητής του στρατοπέδου. Ο απερχόμενος διοικητής τον ξεναγεί στις εγκαταστάσεις. Του δείχνει το διοικητήριο, τους θαλάμους οπλιτών, τις τουαλέτες, τα λουτρά, τα μαγειρεία, τις αποθήκες οπλισμού, τον όρχο κ.ο.κ.. Στο τέλος του δείχνει και το σύστημα ασφαλείας, τη σκοπιά της πύλης, των πυρομαχικών, του όρχου οχημάτων και στο τέλος τη σκοπιά στο παγκάκι.

Νέος διοικητής: Σκοπιά στο παγκάκι; 
Παλαιός διοικητής: Ναι σκοπιά στο παγκάκι. 
-Δηλαδή; Τι ακριβώς φυλάει εδώ ο σκοπός; 
-Δεν γνωρίζω αγαπητέ συνάδελφε. Έτσι τα βρήκα από τον προηγούμενο διοικητή κι έτσι σου τα παραδίδω. 
-Εγώ όμως θέλω να μάθω. Δε μπορεί να έχει τοποθετηθεί μια σκοπιά έτσι γιατί του κάπνισε κάποιου διοικητή. Πού είναι τώρα ο προηγούμενος διοικητής; 
-Είναι αντισυνταγματάρχης και βρίσκεται στο λόχο στρατηγείου. 
-Ωραία. Θα τον πάρω αμέσως τηλέφωνο να τον ρωτήσω. 

Παίρνει τηλέφωνο...

Νέος διοικητής: Λόχος στρατηγείου; Καλημέρα σας θα ήθελα να μιλήσω στον Αντισυνταγματάρχη κύριο τάδε. 
Αντισυνταγματάρχης: Oρίστε. 
-Καλημέρα σας κύριε αντισυνταγματάρχα. Είμαι ο νέος διοικητής του στρατοπέδου τάδε και θέλω μια πληροφορία επειδή έμαθα ότι έχετε διατελέσει κι εσείς διοικητής στο εν λόγω στρατόπεδο. 
-Παρακαλώ.
-Ξέρετε, ο απερχόμενος διοικητής μού έδειξε τα μέτρα ασφαλείας. Θα θυμάστε ασφαλώς και τη σκοπιά στο παγκάκι. 
-Βεβαίως. 
-Θα ήθελα να μάθω σε τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η σκοπιά. 
-Δεν γνωρίζω δυστυχώς. Δεν υπηρέτησα πολύ σε αυτό το στρατόπεδο. Έτσι τα βρήκα από τον προηγούμενο διοικητή κι έτσι τ' άφησα.
-Μήπως γνωρίζετε ποιος ήταν ο προηγούμενο διοικητής; 
-Βεβαίως. Είναι βέβαια Συνταγματάρχης τώρα αλλά είναι εξαίρετος άνθρωπος. Είμαι σίγουρος πώς θα γνωρίζει. Μισό λεπτό να βρω το τηλέφωνό του.

Παίρνει τον Συνταγματάρχη στο τηλέφωνο...

Νέος διοικητής: Kαλημέρα σας κύριε Συνταγματάρχα. Είμαι ο νέος διοικητής του στρατοπέδου τάδε, όπου είχατε υπηρετήσει κι εσείς πριν μερικά χρόνια. 
Συνταγματάρχης: Nαι θυμάμαι. Σε τι μπορώ να σας βοηθήσω;
-Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Υποθέτω ότι θα θυμάστε τα μέτρα ασφαλείας και φυσικά τη σκοπιά στο παγκάκι. 
-Κατάλαβα. Θέλετε να με ρωτήσετε τι εξυπηρετεί η σκοπιά στο παγκάκι. Ξέρετε κι εγώ αναρωτήθηκα αλλά δεν βρήκα εξήγηση. 
-Και γιατί δεν την καταργήσατε; 
-Δεν καταργείται έτσι μια σκοπιά. Για να αλλάξεις τα μέτρα ασφαλείας χρειάζεται να κάνεις αίτηση στη μεραρχία, αυτή να τη μεταβιβάσει στο ΓΕΕΘΑ, αυτό να τη στείλει στο ΓΕΣ, να φτάσει μέχρι το υπουργείο αμύνης, να γίνει μελέτη να την εγκρίνει ο Ταξίαρχος, να τη στείλει στο Στρατηγό, να την εγκρίνει ο Στρατηγός, να έλθει να επιθεωρήσει ο Στρατηγός κι εδώ που τα λέμε έχουμε που έχουμε τουλάχιστον μια στρατηγική το χρόνο, άλλη όρεξη δεν είχαμε να προσθέσουμε μια ακόμα και να τρέχουμε.
-Μήπως ξέρετε πού μπορώ να βρω τον προηγούμενο διοικητή; 
-Έχει πεθάνει. Δεν ήξερε όμως. Τον ρώτησα κι εγώ. Όμως ο προπροηγούμενος διοικητής, είναι τώρα απόστρατος βέβαια και θα'ναι καμιά 90αριά χρονών, ζει. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του αντιστράτηγου πριν κάμποσα χρόνια και κάθε Κυριακή πηγαίνει στον εθνικό κήπο και κάνει τη βολτίτσα του, συζητάει με άλλους απόστρατους, παίζουν τάβλι, χαρτιά κ.ο.κ. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα ξέρει. Και του αρέσει πολύ να μιλάει για τις αναμνήσεις του από το Στρατό. 

Πάει και βρίσκει τον Στρατηγό...

Νέος διοικητής: Καλημέρα σας Στρατηγέ. 
Στρατηγός: Καλημέρα
-Ξέρετε είμαι Ταγματάρχης και ανέλαβα τη διοίκηση του τάδε στρατοπέδου. 
-Αααα, είχα υπηρετήσει κι εγώ εκεί. Ωραία χρόνια. Καταπληκτικά στελέχη και τέλειοι στρατιώτες. Μας βρήκε άψογους τότε ο Στρατηγός κι έδωσε 10 μέρες τιμητική σε όλους τους φαντάρους και λίγο αργότερο πήρα βαθμό και ανέβηκα στην ιεραρχία. 
-Θα θυμάστε βέβαια ότι στο στρατόπεδο υπάρχει μια σκοπιά δίπλα σ' ένα παγκάκι. Μήπως ξέρετε γιατί την έχουν βάλει αυτή τη σκοπιά; 
-Τιιιιιιιιιι;! Ακόμη δεν έχει στεγνώσει η μπογιά στο παγκάκι;


2 σχόλια:

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails