Σελίδες

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η καυτή πατάτα της λαθρομετανάστευσης...



<<Έντονες είναι οι αντιδράσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Σάμου στην πρόσφατη απόφαση για μετακίνηση 56 οικονομικών προσφύγων από τα Δωδεκάνησα (Αγαθονήσι) στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Σάμο, ύστερα από σχετικό αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Στέλιος Βελώνης, τονίζει ότι η έλλειψη προσωπικού είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, λόγω συνταξιοδοτήσεων και μεταθέσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν, ήδη, σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση των καθημερινών περιστατικών.
Για αύριο έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στη Νομαρχία Σάμου, παρουσία της συμβούλου του υφυπουργού Σπ. Βούγια για θέματα λειτουργίας του Κέντρου.>>

http://eglimatikotita.blogspot.com/

Λοπόν. Έχουμε και λέμε...
Η λειτουργία της FRONTEX στα παράλια μεγάλων νησιών μας και τους τελευταίους μήνες η χρήση της μεθόδου της ...


συνέντευξης από άνδρες της που είναι μεν Σουηδοί, Γερμανοί, Βρετανοί κλπ αλλά έχουν καταγωγή από Παλαιστίνη , Πακιστάν , Αλγερία κ.α. , ωστε να καθοριστεί ποιος είναι όντως Παλαιστίνιος και Αφγανός π.χ. (έχουν δικαίωμα για αίτηση ασύλου) και ποιος Τυνήσιος , Ιρανός κλπ (δεν έχουν δικαίωμα για αίτηση ασύλου) , αφού όλοι δήλωναν ότι είναι από μέρη που δικαιούνται άσυλο , έχει σχεδόν μηδενισει την είσοδο λαθρομεταναστών από τα παράλιά της Τουρκίας σε αυτά τα νησιά , γιατί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα , "μαθεύτηκε" εκεί ότι όλοι σχεδόν πλέον , αργά ή γρήγορα απελαύνονται.

Οπότε τι κάνουν πλεόν οι Τούρκοι διακινητές ? Τους παρατάνε σε νησάκια όπως το Αγαθονήσι , στις Κυκλάδες (?!) , ακόμη και στην Ευβοια (???!!) και μετά αυτοί παίρνουν ΚΤΕΛ (?!) για Αθήνα..Ποιος θα έλεγχε τα ΚΤΕΛ για λαθρομεταναστες...?
Και με τη Σάμο τι γίνεται?

Τα τελευταία χρόνια , έχει προσληφθεί από τους τοπικούς άρχοντες ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων (χωρίς παράλληλη αποστολή των απαραίτητων τότε Αστυνομικών δυνάμεων..), για τη λειτουργία του κέντρου λαθρομετανάστευσης και υπάρχουν συμβάσεις με εταιρείες catering , καθαριότητας κλπ .
Έχει εγερθεί λοιπόν τους τελευταίους μήνες  που ΔΕΝ έχουν πια λαθρομετανάστες, το ζήτημα της απόλυσης αυτών των υπαλλήλων..

Για ψηφοθηρικούς λόγους λοιπόν ακούω, οι τοπικοί άρχοντες πίεσαν να στείλουν (?!) λαθρομεταναστες στη Σάμο από αλλού, ώστε να μη χρειαστεί να απολυθεί κανείς και να μη χρειαστεί να διακοπούν οι συμβάσεις  π.χ. με το catering (που ακούω ότι τα 3(?!) γευματα κοστίζουν 50 (?!?!) έουρος την ημέρα..).

Επίσης ενδιαφέρον:
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=21440

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails