Σελίδες

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

"Η Απαγόρευση του Καπνίσματος είναι Φασισμός σε μαλακό πακέτο" (?!)

Το φετινό φθινόπωρο έχει και κάτι καλό: την απαγόρευση (?) του καπνίσματος...
Έχουμε και λέμε λοιπόν: από 1η Σεπτέμβρη απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και από 1η Οκτώβρη, σταμάτησε λέει η περίοδος χάριτος (?!). Έχω ξαναγράψει γι'αυτό, όταν ήταν η Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και θα 'χε ενδιαφέρον να ρίχνατε και εκεί μια ματιά, αλλά το θέμα μου τώρα είναι άλλο . 
Έχει ενδιαφέρον πως οι κολλημένοι, δογματικοί, πορωμένοι, ξεροκέφαλοι, αήθεις και στρατευμένοι τόσο φανατικά σε ένα σκοπό που δε μπορούν να ξεχωρίσουν την βούρτσα από την q#$%@  άνθρωποι, διαστρεβλώνουν τόσο πολύ τα πράγματα στο μυαλό τους που αλλάζουν την αλήθεια έτσι, ώστε να τη φέρουν στα μέτρα τους και να εξυπηρετεί το σκοπό τους . 
Επίσης ενδιαφέρον έχει πως αυτοί οι άνθρωποι πάντα βρίσκουν ευφάνταστα συνθήματα τύπου

"δε με νοιάζει τι ψωμί , δε με νοιάζει τι τυρί , αρκεί το παριζάκι μου να είναι ματατζής" 

ή το ακόμα πιο πετυχημένο

"μισή ζωή μαύρος , μισή ζωή λευκός , Michael Jackson ζεις , για πάντα Παοκτσής"

ή ηλίθια "επιχειρήματα", για να στηρίξουν ιδεολογικά ή ηθικά το σκοπό της μισαλλόδοξης ύπαρξής τους .

Και για να μη σας κουράζω άλλο, να μπω στο θέμα μααας...

Ήμουν εχθές που λέτε στου Ψυρρή το πρωί, για δουλειές της γυναίκας (χτύπησα και την πόρτα σ'ένα κολωνάκι, το χάος μου μέσα @#$%! ). Εκεί λοιπόν που την περίμενα για πάνω από 40 λεπτά και είχα βαρεθεί ("σε 5 λεπτά έρχομαι, δε θ'αργήσω!" @#$%^&!), βλέπω μια ενδιαφέρουσα αφίσα σ' ένα τοίχο.

Read and weap:








Tα σχόλια δικά σας... Δε θέλω να πω τίποτα... Είμαι απλά εντυπωσιασμένος... Πως το γυρίσαν, από την απαγόρευση τους καπνίσματος, στον πόλεμο των τάξεων, την πάλη της εργατιάς με τ' αφεντικά και τη μπατσοκρατία που προσπαθούν να τους επιβάλουν οι τελευταίοι, ούτε που το κατάλαβα... Αν δεν ερχόταν η γυναίκα μου να με πάρει όπως ήμουν αποσβολωμένος μπροστά από την αφίσα, ώστε να θυμηθώ πως την περίμενα 3 τέταρτα και ότι τράκαρα την πόρτα μου και να τσατιστώ, ακόμη εκεί θα' μουνα και θα την κοιτούσα ...

Update 25 / 10 / 2010: Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το δείτε δακτυλογραφημένο εδώ, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα άρθρα για το κάπνισμα (ή καλύτερα για το μη κάπνισμα...)


13 σχόλια:

  1. Ας μη χρησιμοποιούμε για την υπόθεση του τσιγάρου βαριές λέξεις, όπως "φασισμός". Είναι ένα πρόβλημα βέβαια και για τις δύο πλευρές: Των καπνιστών και των μη καπνιστών.Αν κάποιος ενοχλεί , δεν είναι οι μη καπνίζοντες, αλλά οι καπνιστές. Επομένως δεν τους επιτρέπεται κιόλας να μιλάνε για φασισμό!!! Μήπως συμβαίνει το αντίθετο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όσοι πιστεύουν τα της αφίσας να μου το πουν ώστε να τους επισκευτώ στην τελευταία τους έξοδο για να αερίζομαι μπροστά στις μύτες τους και να ραντίσω τα ρούχα τους με αμπούλες μπόχας που θα'χω μαζί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα βοδια δεν καταλαβαινουν απο νομους.Γι αυτο δεν τους σεβονται.Τα ζωα δεν δημιουργουν πολιτισμο....
    Οι πολιτισμενοι ανθρωποι αντιλαμβανονται τον πολιτισμο και το συνανθρωπο τους.Ξερουν να τον σεβονται....
    Δημ.Καραγιαννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. De variese, tha pesei ki afto, opos ta froutakia!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς συμβαίνει το αντίθετο... Και τη λέξη φασισμός δε τη χρησιμοποίησα εγώ , αλλά ο συγγραφέας του κειμένου της αφίσας την οποία και ειρωνεύομαι στην παραπάνω αναρτηση..
    Τωρα να δημοσιεύσω μερικά μνμ που δέχτηκα από ανθρώπους που έχω στη λίστα φίλων μου στο fb:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Alexandra Bakonika είπε :
    "Ευτυχώς που δεν καπνίζω, καλό μήνα σου εύχομαι."

    Ευτυχώς που δεν καπνίζω και εγώ.. ;)

    Ο Leuterhs Eleutheriadhs είπε :
    "σωστοοοοοοοοος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1"

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Vicky Kostenas είπε :
    "ξεκολλα ομως πρωτα απο το εθνικο συστημα υγειας και μετα βγες να αραδιασεις τις παντος ειδους παπαριες...λιγη λογικη αν ειχες θα καταλαβαινες πως κανεις δεν ειναι διατεθιμενος να πληρωνει φορο για να επισκευαζουν την καρδια σου τα Ωνασεια...κανεις μα κανεις...γι αυτο αποφασισε και πραξε...ιδιωτικη ασφαλεια υγειας κανε πρωτα και υστερα αν εισαι ανδρας τα λεμε , αλλα οχι εις βαρος της τσεπας μας...αφου η υγεια ειναι ο,τι το πιο α κριβο σε ενα κρατος...στοιχιζει τα μαλλιοκεφαλα για να ρουφας εσυ τη μαστουρα σου σαν κλασσικο πρεζονι,,,αφου αν δεν αντιληφτηκες και το τσιγαρο ειναι μια Ντρογκα σαν την ηρωινη αφου κανεις δεν προδιδει εκτος απο τη νικοτινη ποια ειναι τα υπολοιπα 99 συστατικα που εμπεριεχει...πριν μιλησεις οφειλεις να ενημερωθεις...και μετα καπνιζε αριμανιως εξω, στα βουνα, στα λαγκαδια αλλα οχι σε κλειστους χωρους...κανεις δεν ανεχεται τη βρωμια της τσιγαρουκλας σου.... τη βλακεια σου τα ταξιδεψω εξω για να δει ο κοσμος την τριτοκοσμικη κουλτουρα που σε διακατεχει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ερωτώ :
    Σε ποιο σημείο της ανάρτησής μου άφησα να εννοηθεί πως επικροτώ το συγγραφέα του κειμένο του της αφίσας ?!
    Διάβασε κανείς σας τον σύνδεσμο
    Παγκόσμια Ημέρα Καπνίσματος : http://scepticusbatsicus.blogspot.com/2010/06/blog-post.html που παρέθεσα και που φαίνεται ξεκάθαρα πόσο κάφρικα αντικαπνιστής είμαι ?

    Στα σχόλιά μου , "Έχει ενδιαφέρον πως οι κολλημένοι , δογματικοί , πορωμένοι , ξεροκέφαλοι , αήθεις και στρατευμένοι τόσο φανατικά σε ένα σκοπό που δε μπορούν να ξεχωρίσουν την βούρτσα από την @#$%! άνθρωποι , διαστρεβλώνουν τόσο πολλοί τα πράγματα στο μυαλό τους που αλλάζουν την αλήθεια έτσι , ώστε να τη φέρουν στα μέτρα τους και να εξυπηρετεί το σκοπό τους." και "Δε θέλω να πω τίποτα... Είμαι απλά εντυπωσιασμένος...Πως το γυρίσανε , από την απαγόρευση τους καπνίσματος , στον πόλεμο των τάξεων , την πάλη της εργατιάς με τ'αφεντικά και τη μπατσοκρατία που προσπαθούν να τους επιβάλουν οι τελευταίοι , ούτε που το κατάλαβα... Αν δεν ερχόταν η γυναίκα μου να με πάρει όπως ήμουν αποσβολωμένος μπροστά από την αφίσα ώστε να θυμηθώ πως την περίμενα 3 τέταρτα και ότι τράκαρα την πόρτα μου και να τσατιστώ , ακόμη εκεί θα'μουνα και θα την κοιτούσα ..." , δεν είναι ξακάθαρο πως είμαι εντυπωσιασμένος από τη βλακεια του συγγραφέα του κειμένου της αφίσας..?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε μου είσαι απίστευτος!!! Αν και δεν σε ξέρω καν θέλω να σου πω ένα ευχαριστώ που ανάρτησες αυτή την αφίσα! Ήμουν κι εγώ πριν κάτι βδομάδες, όχι στου Ψυρρή, αλλά στον Πειραιά, έξω από τον ηλεκτρικό και καθώς περίμενα το λεωφορείο, έπεσα σε αυτή την αφίσα! Μου κίνησε την περιέργεια και κάθισα και την διάβασα! Οι σκέψεις μου μπορώ να πω πως ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ίδιες με τις δικές σου! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως το γυρνάνε τούμπα και πόσο προκλητικά είναι αυτά που λένε! Έψαξα να βρω στο διαδίκτυο αυτή την αφίσα για να τη σχολιάσω στο blog μου, και μετά από μέρες έπεσα τυχαία σε σένα! Πλέον δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα γιατί το έκανες εσύ αυτό που ήθελα! Χαίρομαι δεν είμαι ο μόνος που πήγα να καραφλιάσω διαβάζοντάς αυτό το κείμενο. Και να διευκρινίσω πως δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η έχθρα καπνιστών-μη καπνιστών, απλά τρελαίνομαι όταν ακούω τέτοιες απόψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυκλοφορούμε πολλοί εκεί έξω μη σκιάζεσαι.. ! :ρ
    "Ανάμεσά τους" ! :))
    Ώστε έφτασε μέχρι τον Πειραιά η χάρη της... Δε βαριέσαι , αλλιώς πως θα έφτανες μέχρι την πόρτα του ιστολογίου μου !
    Να΄σαι καλά φίλε , θα σε παρακολουθώ ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ!!

    ΟΚ αν δεν κάνουν πλάκα, υπάρχει μεγάλο θέμα..
    Πρέπει να γίνει κίνηση ματ τώρα, να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, να δούμε τι αφισάκι θα βγάλουν :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Xαχαχα , σα να το φαντάζομαι :

    "ΦΑΣΙΣΜΟΣ !
    Να κόψουμε το κάπνισμα όλοι ! Μας επιβάλουν να καπνίσουμε με το έτσι θέλω ! Δε θα περάσει ! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails