Ήθελα να γράψω νωρίτερα γι'αυτό, αλλά μ'αυτά και μ'αυτά, δεν πρόλαβα... Δεν έχει σημασία όμως...
Πιστεύω όλοι ακούσατε πως το Υπ.Υγείας θα επιβάλλει από το Σεπτέμβριο απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος, σε όλους τους δημόσιους χώρους. Σαν φανατικός αντικαπνιστής το επικροτώ, αλλά, σοβαρά τώρα, τους ξέρω τους Ελληνάρες καλύτερα από την Υπουργό Υγείας... Είναι δυνατόν να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο?
Ε λοιπόν, ΕΙΝΑΙ!
---->
για καλό θα 'ναι... Γιατί αν δεν σέβεσαι φίλε μου εμένα, τους γύρω σου και πάνω απ' όλα τον εαυτό σου, τότε θα πρέπει να φοβάσαι. Ναι, να φοβάσαι! Τις συνέπειες του Νόμου, αλλά - διάολε! - κυρίως τις συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό το δικό σου, μα και στους αγαπημένους σου που τους ντουμανιάζεις.
Δανείζομαι λοιπόν, τις παρακάτω αράδες από το sansimera.gr:
Το κάπνισμα προκαλεί:
- τον θάνατο 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο
- το 25% των θανάτων από καρδιοπάθεια
- το 83% των θανάτων από χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα
- το 90% των περιφερειακών αγγειακών νόσων που συχνά οδηγούν σε ακρωτηριασμό
- το 82% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα
- oικονομική «αιμορραγία» 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο στους πάσχοντες από νόσους που σχετίζονται με το κάπνισμα, σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.
- Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε κατανάλωση τσιγάρων, με τους άνδρες να προηγούνται με 47,4% έναντι 39,6% των γυναικών.
- Το 33% των εφήβων, ηλικίας 12 έως 18 ετών, έχουν δοκιμάσει τσιγάρο και το 10% δηλώνουν καπνιστές.
- Οι καπνιστές στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 10% από το 1996. Το ίδιο, όμως, συνέβη και με τους θανάτους με καρκίνο του πνεύμονα, που ξεπερνούν πλέον τους 6.000 ετησίως.
- Ακόμη και από την ηλικία των 10 ετών, οι Έλληνες δοκιμάζουν το τσιγάρο.
- Μέχρι τα 14, σχεδόν οι μισοί έφηβοι έχουν δοκιμάσει τσιγάρο, ενώ στα 18 ο ένας στους δύο μαθητές έχει γίνει συστηματικός καπνιστής.
- Μόλις το 3% των μαθητών του γυμνασίου και το 11% των μαθητών του λυκείου καταφέρνουν να σταματήσουν το κάπνισμα μετά από συστηματική χρήση.
- Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι νέες γυναίκες καπνίστριες, αλλά και όσες δεν συμμορφώνονται σε ευαίσθητες περιόδους, όπως αυτές της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Δεν είναι τυχαίο, εξηγούν οι επιστήμονες, ότι η πιθανότητα για έμφραγμα του μυοκαρδίου αυξήθηκε κατά 50% τα τελευταία χρόνια στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.
Καλά κάνεις και δεν είσαι καπνιστής. Γιατί όμως να είσαι ΑΝΤΙκαπνιστής; Και -πολύ περισσότερο- ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχουν πολλές συνήθειες, πράξεις, στάσεις προΐόντα επιλογής , που απορρίπτω. Αν αρχίζω να τις εχθρεύομαι φανατικά και να εναντιώνομαι στους αντίστοιχους ανθρώπους, τότε η συμβίωσή μας θα γίνει μάλλον αβίωτη.
Το να φυσάς τον καπνό μέσα στη μούρη μου σε κλειστό χώρο είναι ενοχλητικό , εκτός από εξαιρετικά ανθυγιεινό . Απλά .
ΑπάντησηΔιαγραφή