Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Δεν ξέχασα ότι χθές , ήταν η παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος .. Θα μου πεις εμείς έχουμε τον πόνο μας , οικονομική κρίση , μπλα , μπλα , μπλα .. Όπως είπε και ο Al Gore όμως , στο ντοκιμαντέρ του που είδα απόψε για 2η φορά , για να δείξει πόσο γελοίοι είναι οι ισχυρισμοί των ρεπουμπλικάνων για τα περί απάτης όσον αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη και πως αν υπογράψουν οι Η.Π.Α. , τη συνθήκη του Κιότο , θα χαθούν δουλειές και χρήματα , αν δεν υπάρχει πλανήτης , δε θα υπάρχουν και χρήματα..
 Τέλος πάντων , για να μη τα πολυλογώ , το ζήτημα είναι , πως και στο θέμα περιβάλλον , ισχύει ό,τι και σε όλα τα φλέγοντα θέματα που μας απασχολούν :
  αν βάλει ο καθένας το χεράκι του , ένα λιθαράκι , όπου μπορεί , κάτι θ'αλλάξει τι στο καλό ?
Ανακυκλώστε λοιπόν, ενημερωθείτε , ενημερώστε , δραστηριοποιηθείτε...

 Παραθέτω πιο κάτω κάτι σχετικό  που μου άρεσε από το http://liberalcreta.pblogs.gr/ :

<< Το πρόβλημα στην χώρα δεν είναι ότι δεν έχουμε ''οικολογική'' συνείδηση ή ότι δεν έχουμε ''οικολογική'' πολιτική.
Το πρόβλημα στην χώρα είναι ότι στο ''Πολιτικοοικονομικό οικοσύστημα'' έχουν εισβάλει παρασιτικά alien species που το ωθούν στην κατάρρευση.
Ως γνωστόν τα alien species εισβάλουν σε ένα οικοσύστημα σε περιόδους διαταραχών και εγκαθιδρύονται έναντι των ''ενδημικών ειδών'' μεταβάλλοντας την καταλληλότητα του ενδιαιτήματος.
Τα τελευταία χρόνια στην χώρα έχει εισβάλει σαρώνοντας τα πάντα στο πέρας του, το αδηφάγο είδος Pseudoekologicus antidrasticae, το οποίο εκμεταλλεύεται το οικοσύστημα του ενδημικού Ecologicus anaptixae με το οποίο φαινομενικα ομοιάζει.
To αδηφάγο αυτό είδος ...
γίνεται δύσκολα αντιληπτό αρχικά καθώς είναι καλά καμουφλαρισμένο, όσο αναπτύσεται ωστόσο εξαπλώνεται και σε άλλα ενδιαιτήματα.
Ήδη στην χώρα τα είδη Economicus anaptixae, Paragogicus aiforius, Ergasius kalomisthiae, Democracius antiprosopeuticae κλπ τείνουν προς εξαφάνιση,
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις των καταστροφών που -με την ύπουλη συμπεριφορά του- προκαλεί το Pseudoekologicus antidrasticae μαζί με το συγγενή του Pseudoekologicus dimagogicae μπορούμε να δούμε εδώ
Παράλληλα στην κατάρρευση συμβάλουν και μία σειρά άλλων παρασιτικών alien species, που δευτερογενώς εισβάλουν στο οικοσύστημα, όπως
Anergius bombae, Neoaristerius listricus, Xreokopius kontosimonae, Fasisticus antidrasticae, Grafiokratius parasiticae, Tileorasius apoxavnae, Ntavatzoepixeirimatikus kratikoxrhmatofagae και Politikandrikelus dosilogae .
Όπως αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα του ''Πολιτικοοικονομικου'' οικοσυστήματος απαιτεί την καταπολέμηση των παρασιτικών ειδών που το καταστρέφουν καθημερινά.
Ένας ''οικολογικός'' τρόπος αντιμετώπισης όλων των παραπάνω παρασίτων είναι η ανάπτυξη του ενδογενούς Οrthologicus sp. το οποίο θα μειώσει τον αριθμό των alien species και θα δώσει την δυνατότητα στο οικοσύστημα να επανέλθει... >>

1 σχόλιο:

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails