Σελίδες

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

"Το σύνδρομο της Χούντας"

Για να σοβαρευτούμε λίγο τώρα...Το παρακάτω αναρτήθηκε στο troktiko πριν από κάνα δυο μήνες και το'χα κρατήσει στις σημειώσεις μου , επειδή πραγματικά , αν και τα απλοποιεί πολύ , ΕΧΕΙ ΤΟΟΣΟ ΔΙΚΙΟ αυτός που το΄γραψε....

<< Ειμαι 28 χρονων , δεν εχω προλαβει Χουντες Ταγματασφαλιτες τσατσιλικια οπως τραγικα αναφερει ενας αναγνωστης.Ισως ο ιδιος να τα προλαβε ολα αυτα.

Μηπως ομως...
εχει κολλησει στον χρονο?????Και αυτος και οι αλλοι της γενιας του? Ισως να φαγατε κυριε ξυλο επι χουντας, και αδικως, ισως να σε εστειλαν και εξορια, εδω και πολλα χρονια ομως ζουμε με αλλο πολιτευμα.Με ενα πολιτευμα που σας εδωσε την δυνατοτητα ΕΣΑΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ αφου ειχατε βιωσει τοσο ασχημα χρονια να κανατε τουτο τον τοπο να προοδευσει. Αντ 'αυτου, χοντρυνατε την κοιλαρα καβατζωνοντας μια θεση στο δημοσιο, αφησατε και ενα μουσακι για "στυλ" και μεταφερατε μισος και κομπλεξ στα παιδια σας. Η χουντα ανηκει στο παρελθον κυριοι, πρεπει να




το ξεπερασετε πριν γερασετε και πεθανετε και επειδη ειστε οι ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ της μιζεριας που μας δερνει σημερα ως λαο, αφηστε τις φανφαρες κατα μερους. Ανεκπαιδευτη η αστυνομια, αχρηστος ο στρατος, παχυλοι οι μισθοι των εκπαιδευτικων και παει λεγοντας η καραμελα. Εσυ που αν σε γραψουν γιατι παρκαρες σε πεζοδρομιο την τζιπαρα σου θα τρεξεις να βρεις τον γνωστο σου μπατσο και θα τον γλυψεις μεχρι να στην σβησει. Εσυ που λαδωσες, ή εβαλες τον μπαρμπα σου να σου δωσουν Ι5 και να μην υπηρετησεις, εσυ που πρηζεις το παιδι σου να μπει στο πανεπιστημιο να γινει δασκαλος...


ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
Εσυ μας εφερες εδω, δεν προσφερες τιποτα στον τοπο τοσα χρονια απεναντιας λαδωνες τα γραναζια αυτου του σαπιου συστηματος.
Η νεολαια σκεπτεται διαφορετικα πλεον κυριε "ιδεολογε " του πολυτεχνιου. Η νεολαια αποφασισε να γινει αμμος στα γραναζια σας. Χορτασαμε ψευτοαριστερισμο και κουλτουρα.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.ΤΕΛΟΣ. >>

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_9918.html


Με λίγα λόγια :
Ελληναράδες μου , αποβάλλετε το σύνδρομο της Χούντας και αρχίστε να αναγνωρίζετε τον σωστό Αστυνομικό , όταν τον βλέπετε μπροστά σας ! Αυθαιρεσίες και διαφθορά υπάρχουν παντού. Μη συγκρίνετε τις παλιές εποχές με τις σημερινές όμως... Τις αυθαιρεσίες του παρελθόντος με τις σημερινές , που τραβάει ο καθένας ένα βιντεάκι με το κινητό του και το ανεβάζει στο youtube.. Μη συγκρίνετε την εποχή που δε τολμούσες να κοιτάξεις τον Χωροφύλακα στα μάτια γιατί θα έτρωγες σφαλιάρα με τη σημερινή που προσπαθούν οι διαδηλωτές να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας για να κάψουνε τους τσολιάδες και φοβάται ο ομαδάρχης της διμοιρίας να δώσει εντολή για ρίψη δακρυγόνων , μην πουν το βράδυ στις ειδήσεις για Αστυνομική βαναυσότητα ? Εντάξει , κάφροι υπάρχουν παντού. Υπάρχουν και νεύρα που δύσκολα συγκρατούνται όταν σε βρίζουν και σου προσπαθούν να σε κάψουν ζωντανό επί 10 συνεχόμενες ώρες...
Αποβάλλετε τις προκαταλήψεις και τα κόμπλεξ σας όμως και σταματήστε να παρεξηγείτε την αυστηρότητα και τον επαγγελματισμό π.χ. του Τροχονόμου (λέμε τώρα) , με το "φασισμό" και την "έλλειψη ανθρωπιάς" ...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΤΕΛΟΣ." (δε  μεταδίδω άλλο :) )

Πάρτε και το τραγούδι των Φατμέ που το θυμήθηκα . Θα μου πεις λέει "Χούντα δε θυμάμαι , μα ούτε ελευθερία,της μεταπολίτευσης καημένη γενιά.." , εγώ όμως κρατάω το γενικότερο ύφος του.Σατυρίζει όλους τους ψευτοκουλτουριάρηδες του '60 , που κοροϊδεύανε τύπους σαν τον Πορτοκάλογλου ή τον Παπακωνσταντίνου , λες και αυτοί κατείχαν τα πρωτεία της κουλτούρας και ό,τι διαφορετικό έβγαινε ήταν κιτς...

9 σχόλια:

  1. Mπράβο για τις σκέψεις σου!!! Επιτέλους μια άποψη που πρέπει να την σκεφτούμε πιο σοβαρά. Δυστυχώς όμως φίλε μου η νοοτροπία που περιγράφεις βολεύει πολλούς. Οι έλληνες κοιτάμε το συμφέρον μας. Οταν μας κλέβουν λέμε που είναι η αστυνομία, μα οταν θα πας ως αστυνομικός να συλλάβεις τον ληστή θα βγουν τοτε να υποστηρίξουν τον κακοποίο με εκφράσεις του στυλ "άσε κάτω το παιδί ρε μπάτσε".Ας αποφασίσουν όλοι τι αστυνομία θέλουν να έχουμε και να σας αφήσσουν να κάνετε τη δουλειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απροκατάληπτε μου φίλε. Μαζί με τις ταμπέλες για το μούσι και τους ψευτοκουλτουριάρηδες... έλα τώρα... παραδέξου ότι πήγες εκεί για να λουφάρεις μια ελληνοπρεπή αργομισθία με συνταξούλα σε ηλικία - μπουμπούκι, δεύτερη δουλίτσα για το δάνειο του σπιτιού και άλλες τέτοιες ομορφιές. Απλά, τα βρήκες λίγο πιο στριμόκωλα απ' ότι περίμενες.
    Σου την πέφτω λιγάκι γιατί απ ότι φαίνεται είσαι πιο χολωμένος απ αυτούς που κατηγορείς, αν και, είναι αλήθεια, ότι έχεις και λίγο δίκιο.
    Εγώ πάλι θα σούλεγα ότι με καμπόση ευγένεια, αξιοπρέπεια και κυρίως επαγγελματισμό όλοι θα σε σεβαστούν, ίσως και να σε συμπαθήσουν. Τρέχα με επαγγελματική συνείδηση εκεί που σε χρειάζεται ο πολίτης (όχι μετά από μια ώρα ή ποτέ)και όλοι θ΄αναγνωρίσουν το ρόλο σου. Μην αναλώνεσαι πάντως σε χουντολογία και άλλα στερεότυπα. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aκριβώς επειδή βλέπω τα τελευταία χρόνια που είμαι στο σώμα , πως δεν αρκεί η ευγένεια και ο επαγγελματισμός για να κερδίσω τη συμπάθεια όλων των πολιτών , λέω πως συμφωνώ με την ανάρτηση του φίλου στο τρωκτικό , ότι μερικοί έχουν απλά λάθος νοτροπία...Ό,τι και να πεις σε μερικούς , όσο αξιοπρεπής και να'σαι (δες τις περασμένες σχετικές αναρτήσεις) , απλά θα ψάξουν αφορμή να τη γλυτώσουν , να κατηγορήσουν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους και να σου την πούνε κι από πάνω..
    Όσο για τα περί ταμπέλων , το είπα στην αρχή πως "τα απλοποιεί υπερβολικά" και γενικά δε μου αρέσουν οι ομαδοποιήσεις , αλλά συμφωνώ με την ιδέα της ανάρτησης περί λανθασμένης νοοτροπίας και "συνδρόμου χούντας" μερικών..
    Τώρα τα "μπήκες για να λουφάρεις και να πάρεις συνταξούλα σε μικρή ηλικία" , τι να πω...Ποιος μιλάει για στερεότυπα τώρα...?
    Αυτές οι πιπίλες τύπου , "ήξερες που μπήκες" , "είσαι δημ.υπάλληλος , οπότε τεμπέλης, αργόσχολος και αγενής" είναι τουλάχιστον ξεπερασμένες , αν όχι εξοργιστικές..
    Ένα παιδί 18-19 ετών , όταν βάζει στο μηχανογραφικό του την Αστυνομία , δεν ξέρει σε τι μπ0υρδ@#Lo μπαίνει...Έχει μόνο όνειρα και όρεξη να αλλάξει τον κόσμο... Δεν βάζει βύσμα για να μπει διοικητικός υπάλληλος σε ένα γραφείο δημόσιας υπηρεσίας...
    Και τέλος , για το "...όχι μετά από μία ώρα ή ποτέ..." σε παραπέμπω στο " Όχι στη αφαίμαξη των μάχιμων Υπηρεσιών !" , να ρίξεις μια ματιά για τι ακριβώς μπ0υρδ3Lo μιλάμε ... Για να δεις πως όσο φιλότιμο και όρεξη να υπάρχει , κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σε θέση να ξέρω ακριβώς πώς σκέφτονται οι 18χρονοι και παραθέτω τα κίνητρά τους: μισθός, σύνταξη, εργασιακή ασφάλεια και δευτερευόντως μια κακώς νοούμενη αρρενωπότητα και μάτσο φιλοδοξίες. Τα παιδιά είναι ένα πιστό προΐόν της κοινωνίας που τα διαπαιδαγωγεί. Αν οι προσωπικές σου προθέσεις ήταν τόσο ιδανικές, χαίρομαι γι αυτό.
    'Οσο για την εικόνα που έχει επικρατήσει για το δημόσιο, είναι πιθανό να είναι εξοργιστική, πάντως σίγουρα δεν είναι ξεπερασμένη - ανυπόστατη.
    Τέλος, διάβασα αυτό που μου υπέδειξες και η μοναδική απάντησή μου πάνω σ΄αυτό είναι ότι εγώ ως πολίτης "εισπράτω" την αστυνομία με κριτήριο την εκπλήρωση του ρόλου της και δεν είμαι σε θέση να ξέρω τη διοικητική, ιεραρχική της μπουρδελοποίηση και σε τελική ανάλυση δεν με απασχολεί.
    Αυτό που θα ήθελα να μείνει από την παρέμβασή μου είναι ότι υπάρχουμε πάρα πολλοί εκεί έξω που δεν σας εχθρευόμαστε, απλά σας κρίνουμε, έχοντας μεγάλες προσδοκίες από το ρόλο σας και την αποτελεσματικότητά σας. Χαιρόμαστε όταν γίνεται ένας αποφασιστικός, λογικός και επαγγελματικός έλεγχος, ξεχωρίζουμε μια αναγκαία σύλληψη από έναν ανόητο τσαμπουκά. Στραβοί δεν είμαστε, βλέπουμε ότι μεγάλο μέρος των ανθρώπων έχουν εθιστεί σε μια ανέμελη ατιμωρησία και σας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Πολύ συχνά μάλιστα καταλαβαίνουμε μια χαρά το πόσο πολύπλοκο, απαιτητικό και υπέυθυνο είναι αυτό που επιλέξατε να κάνετε, δεν είμαστε σίγουροι όμως ότι το έχετε συνειδητοποιήσει εσείς. Και γι αυτό δεν βλέπω να έχει βάση να θεωρεί κανείς ότι αιτία του προβλήματος είναι ο "αντιχουντισμός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι μοναδική αιτία του προβλήματος ο αντιχουντισμός και συμφωνώ με όλα όσα είπες , το ομολογώ...
    Μόνο που τα κίνητρά μου όταν ήμουν 18 ετών , δεν ήταν ιδανικά , αλλά αφελή ... Σίγουρα σκεφτόμουν και την επαγγελματική αποκατάσταση , μέσα στα όνειρα για αλλαγή , μα δε φανταζόμουν σε καμία περίπτωση τον αρνητικό τρόπο που θα με αντιμετώπιζε μια πολυπληθής μειοψηφία πολιτών και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Σώμα ...
    Όπως και να'χει όμως , εσάς δε σας νοιάζει.. Εσείς δουλειά θέλετε να γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλε ανώνυμε, τα όσα λες στο δεύτερο σχόλιο σου για τις προσδοκίες που έχεις από τους αστυνομικούς και τον ρόλο τους είναι πολύ σωστά. Δεν ταιριάζουν όμως με τα σχόλια του τύπου "πήγες εκεί για να λουφάρεις μια ελληνοπρεπή αργομισθία με συνταξούλα σε ηλικία - μπουμπούκι, δεύτερη δουλίτσα για το δάνειο του σπιτιού και άλλες τέτοιες ομορφιές". Γνωριζεις αστυνομικό που να έχει τα "προνόμια" αυτά? Από την άλλη "Τα παιδιά είναι ένα πιστό προΐόν της κοινωνίας που τα διαπαιδαγωγεί". Συμφωνώ αλλά η διαπαιδαγώγηση ξεκινά από την οικογένεια. Αν ο 18χρονος έχει σωστές βάσεις από το σπίτι του τα κίνητρα και οι προθέσεις του θα ειναι ιδανικές. Θα σε ρωτήσω και κάτι ακόμα:ποιος άνθρωπος δεν θέλει μισθό,σύνταξη,εργασιακή ασφάλεια? Εσυ ανώνυμε δεν τα θες? Κανείς δεν αρνήθηκε τη δουλειά. Πόσο μάλλον οι αστυνομικοί. Μη συγκρίνεις την αστυνομία με το υπόλοιπο δημόσιο. Ούτε στις ώρες εργασίας, ούτε στις σύνθηκες αυτής ούτε πουθενά. Κακοί και αργόσχολοι υπάρχουν παντού, και στην αστυνομία.οκ! Θα μείνεις σε αυτούς? Θα κλείσω το σχόλιο μου λέγοντας σου πως η παραπομπή που σου είπε να κάνεις ο scepticusbatsicus ήταν για να δεις οτι παρά τα πολλά προβλήματα και την διοικητική, ιεραρχική μπουρδελοποίηση ο αστυνομικός θα είναι εκεί, δίπλα σου για να κάνει σώστα τη δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πράγματα είναι σχετικά απλά.
    Ο αστυνομικός πρέπει να είναι σοβαρός, χωρίς αισθήματα μπροστά στην παρανομία, χωρίς ανοχή και απλά να εφαρμόζει τον νόμο προς ΟΛΟΥΣ το ίδιο αδιαφορόντας για τις συνέπειες.
    Μπορείτε κύριοι πολισμάνοι ? έχετε τα άντερα να το κάνετε ή είστε και εσείς απλά δημόσιοι υπάλληλοι? ( οχι τεμπέληδες σίγουρα!!! το ξέρω από μέσα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σημερα αποδειξατε ποιοι ειστε.Σκυλια που φυλατε τα αφεντικα σας.Θα αρχισεις παλι τις δικαιολογιες "δεν ειδα,δεν ακουσα,δεν ξερω".Οι δικαιολογιες τελειωσαν.Ο καθενας πηρε τον ρολο του.Ο δικος σας ρολος ειναι να προστατευετε τις κυβερνησεις και τους μεγαλοεπιχειρηματιες γι'αυτο και ο παχυλος μισθος σας.Και αυτο δεν εχει να κανει με "λιγους κακους" αλλα με το ποιος ειναι ο ρολος της Αστυνομιας.Μεχρι και στο μετρο ριχνατε χημικα,απαγορευατε σε ασθενοφορα να φτασουν στο Συνταγμα,δερνατε γερους,γυναικες και παιδια.Αυτοι ειστε,μικροτσουτσουνα βλαχακια που σας πιπιλησαν το μυαλο οι γονεις σας να μπειτε στο δημοσιο.

    Ο φιλος σου που εχασε το χερι του θα το ξανασκεφτει πριν παει να πεταξει κροτου λαμψης σε κοσμο.

    Δεν την παλευω

    Δεν την παλευω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails