Σελίδες

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Ειλικρινά βαρέθηκα..."

Τσατίστηκα πολύ προχθές όταν μία μόλις ώρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα ο Antonios Vandoulakis II με ύβρεις και ντεμέκ κουλτουροψαγμένες λέξεις , μου'λεγε λίγο πολύ πως τους ΜΠΑΤΣΟΓΛΑΝΟΥΣ , τους αξίζει ό,τι πάθουν , γιατί "μάχεται για ένα αυριο χωρίς τα ανομήματα των μπάτσων" !
Κατέληγε λέγοντας :
"ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕΙΣΙΔΗΣ!!
ΟΥΣΤ ΑΝΘΥΠΑΝΘΡΩΠΕ" 


Εγώ δε θα σχολιάσω περαιτέρω , γιατί πιστεύω πως η αξία μιας ανθρώπινης ζωής , είτε ενός μπάτσου είτε αυτού του terrorist sympathiser έχουν καλώς ή κακώς την ίδια αξία ...


Το παρακάτω όμως το ανάρτησε ένας πιτσιρικάς 22 ετών στο τρωκτικό το βράδυ του τρομοκρατικού χτυπήματος..
Αφιερωμένο στους απανταχού κάφρους , μπλε , μαύρους , κόκκινους , λιλά , πουά και ριγέ , οι οποίοι διψούν για αίμα :


 << Πέθανε ένας άνθρωπος, ποιός άραγε μπορεί να καταλάβει τον πόνο των ανθρώπων που άφησε πίσω του ώστε πραγματικά να τον συν-λυπηθεί;
Αύριο, θα σπαταλήσουν μελάνι για ακόμη μια φορά για να γράψουν τα ίδια και τα ίδια. Αυτά που γράφουν πόσα χρόνια τώρα;
Βαρέθηκα...
Και όλα αυτά μέχρι ......





να πέσουν οι προβολείς. Μετά θα ξεχαστεί και αυτό, όπως ξεχάστηκαν τόσοι και τόσοι άδικοι θάνατοι και θα γυρίσει ο καθένας στο δικό του κόσμο πάλι.
Απ' ό,τι διάβασα η γυναίκα του κ. Βασιλάκη δεν δικαιούται σύνταξη χηρείας επειδή είναι κάτω απο 50. Αλήθεια πόσα απο αυτά τα 300 απρόσωπα και ξετσίπωτα γουρούνια θα δώσουν μέρος του μισθού τους για να αποκαταστήσουν αυτή την οικογένεια;
Τί τους ενδιαφέρει μόνο; Οι ξύλινες δηλώσεις πάνω απο το φρέσκο αίμα;
Είναι απο τις λίγες φορές που καταθέτω την προσωπική μου άποψη στο site. Το να αναπαραγάγω άλλο ένα έτοιμο ρεπορτάζ αυτή τη στιγμή δε με καλύπτει. Νοιώθω οτι θέλω να βγάλω προς τα έξω αυτά που αισθάνομαι, ακόμη και αν διαβάσει μόνο ένας τα λόγια μου.
 Ειλικρινά, αν και μόλις 22 έχω χάσει κάθε ίχνος αισιοδοξίας. Και αυτό γιατί έχω πειστεί πια οτι δεν θα αλλάξει κάτι. Θα ασχοληθούμε για ένα δυο μέρες, θα στεναχωρηθούμε άντε να στείλουμε και τα συλλυπητήριά μας. Μέχρις εκεί. Απο Δευτέρα και πάλι θα αρχίσουμε να κολυμπάμε στη μίζερη καθημερινότητά μας. Θα αναλωνόμαστε στο τι φόρεσε το κάθε σούργελο στο γάμο της αρχισουργέλας, αν η τσάντα θα είναι Gucci ή prada και κάθε πότε βάφει τα νύχια της η Lady Gaga. Έτσι είναι. Έτσι γίναμε Έλληνες. Σε αυτό το σημείο φτάσαμε. Έχει ακρωτηριαστεί κάθε είδους πνευματικής διεργασίας.
Θα μου πείς, δεν είναι καλό να είσαι απαισιόδοξος, ελπίδα πάντα πρέπει να υπάρχει. Πολύ απλά αισιόδοξος μπορείς να είσαι οταν βλέπεις κάποια σημάδια βελτίωσης μπροστά σου. Όταν βλέπεις οτι παρ'όλα τα στραβά υπάρχει κάτι, έστω και μικρό που θα σε κάνει να χαμογελάς στη λέξη Ελλάδα. Διαφορετικά αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο μάλλον παραμυθιάζεις τον εαυτό σου, εφησυχασμένος οτι κάποια στιγμή θα έρθει η αόρατη δύναμη να μας σώσει.
Δεν είναι δυνατόν να μας ενδιαφέρει μόνο το φρεντοτσίνο, το ipod, τα παντιλίκια με το καγκουράμαξο και πόσο έχει το μπουκάλι στο Βέρτη. Έχουν ήδη δρομολογηθεί πράγματα που θα κάνουν την Ελλάδα αγνώριστη. Πραγματικά θα πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε κατά πόσο θα υπάρχουμε ως κράτος μέχρι το τέλος του χρόνου και εμείς στην κοσμάρα μας. Κανείς δεν ασχολείται. Πλήρης σαπίλα. Έχουμε σταματήσει να είμαστε Έλληνες. Είμαστε Ελλαδίτες, 10 εκατομμύρια τομάρια που βρισκόμαστε σαυτό τον τόπο και αρκούμαστε στο να ευλογούμε τα κόκκαλα των προγόνων μας.
Αν υπάρχει Θεός, ας μας λυπηθεί. >>


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_5973.html


διαβάστε επίσης : "Προς το παρών, ανάψτε κανά κεράκι στο internet όπως κάνατε για τα παιδιά στα Τέμπη"

8 σχόλια:

  1. Αυτός ο 22χρόνος έχει αφοπλιστικά απόλυτο δίκιο!!Τι να πεις και τι να απαντήσεις σε αυτόν τον νέο άνθρωπο για όσα λέει....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apantaw egw: ''synithise to''. Etsi einai ta pragmata se ena systima pou exei ws apwteri axia to xrima...oso yperaspizeste estw kai me tin apraxia sas ena tetoio systima auta tha vlepete kai tha viwnete. To na arxisoume na kylame se anoitous synaisthimatisous kai na leme ''ax o kakomoiros'', ''ti krima'' klp. einai exisou anoito...prepei na vroume ti pragmatika ftaiei kai osoi to exoume vrei na to syneiditopoiisoume oti prepei na kanoume ta panta gia na polemithei...se ena pragma exei dikio to palikari: eseis avrio tha pinete ton kafe sas h tha skefteste pou tha vgeite to vrady, tha prosferete omws tipota sti koinwnia? ..de nomizw...appla tha perimenete na thrynisete to epomeno thyma...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xμμ , πολύ κυνικός..
    Ο συναισθηματισμός έχει αξία όταν σε κάνει να ξεκουνηθείς από τον καναπέ σου...
    Μακάρι τετοιου είδους θλιβερά περιστατικά να αποτελέσουν απαρχή δραστηριοποίησης...Θα'ναι ο μόνος τρόπος να δικαιωθούν και τα θύματα άλλωστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφόσον χρησιμοποιήσατε το όνομα ""Antonios Vandoulakis II"" είναι αν μη τι άλλο ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ επιβεβλημένο να γραψετε και το δικό σας.
    Αλλιώς κάνετε ότι σας κατηγορούν.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και θα περιμένετε πολύ... :)
    Για ποιο πράγμα ακριβώς κατηγορήθηκα..?
    Άλλωστε mr. Voundoulakis II , δε σε είπαμε και καμπούρη , που λέει και η μάνα μου.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι μου'γραψες , έγραψα..
    Και έχω και τα υπόλοιπα αν θες , αυτά που μπήκες στον τοίχο μου και τα'σβησες..Αν θες τα δημοσιεύω κι αυτά..
    Λάτρεις του αίματος , είτε κάφροι Αστυνομικοί είτε terrorist sympathisers δεν έχουν καμιά δουλειά σ'αυτό τον άμοιρο κόσμο.. Δε βοηθάτε κανέναν.. "ΟΥΣΤ" !
    Έχω εξηγήσει άλλωστε γιατί παραμένω ανώνυμος , ας μη γίνω κουραστικός..
    Και για όποιον πάσχει από το σύνδρομο "Σαρρή" , τον παραπέμπω στο εικονίδιο/σύνδεσμο κάτω-κάτω αριστερά "Make blogs , not war" ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eγώ θα ήθελα να μείνω στο οτι κάθε ζωή έχει την ίδια ακριβώς αξία... Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να αφήνει παιδιά πίσω του...Οικογένεια... Νομίζω οτι έχουμε αποκτηνωθεί τελικά... Αντί να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, χωριζόμαστε σε στρατόπεδα και σκοτωνόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails